Nöjen

Dubrovnik har nöjen för alla, vare sig du är ute efter fest eller avkoppling. Med sin närhet till havet har staden vackra stränder och en fantastisk skärgård att ta del av. Nattlivet är riktigt bra och erbjuder bl.a. strandbarer med vackra utsikter och heta dansklubbar.

Stränderna

Stränderna är antagligen det som lockar flest svenskar till Kroatien och Dubrovnik. De kändaste stränderna är Banje Beach och Lapad Beach.

Banje Beach är den största och kändaste stranden i Dubrovnik och är under högsäsongerna full med turister. Banje ligger i närheten av Gamla Stan och ger dig fin utsikt över stadsmurarna, Gamla Stan och Lokrum-ön. På stranden finns det massor av aktiviteter men du självklart också bara slappna av i en hyrd solstol med något svalkande i handen.

Lapad Beach är ett bra alternativ om du vill ha ett alternativ till Banje, eller om du vill skydda dig i skuggan av de många närliggande träden. Det finns flera barer och kaféer längst med stranden. Lapad Beach är ett av de vackraste områdena i Dubrovnik och ett måste att besöka.

Det finns också en strand som heter Copacabana, som är en liten stenig strand och del av Elaphitiöarna, och har fått sitt namn efter den populära stranden i Rio de Janeiro.

Segla

Det finns många ställen i och runt Dubrovnik där du kan hyra en segel- eller motorbåt. Det Adriatiska havet är vackert och området i närheten av Dubrovnik har massor av öar. Skärgården är verkligen otroligt vacker och här kan man åka runt i dagar och det går inte att få nog! Överväger ni att ta en liten båtsemester ska ni inte tveka utan slå till nu då ni kommer få en semester utöver det vanliga. Viktigt att tänka på när man hyr en båt är att du inspekterar den och lär dig den ordentligt innan du ger dig ut på havet. Kom också ihåg att bunkra upp ordentligt med mat och förnödenheter.

Nattliv

Dubrovnik har ett bra utbud av barer och nattklubbar. Barer hittar du utspridda över hela staden medan klubbarna är färre. En populär klubb är Latino Club Fuego som ligger på Street Brsalje 11, nära den västra ingången till Gamla Stan. Vill du sippa på en drink på stranden och överblicka stranden ska du ta dig till EastWest Club på Banje Beach. En lyxigare klubb och restaurang är Labirint som dock är ganska ovänlig mot plånboken. Den kanske hippaste baren i hela Dubrovnik är Troubadur, och är helt klart värt ett besök!

Dubrovnik Summer Festival

Kroatiens största årliga evenemang Dubrovnik Summer Festival hålls vanligtvis 10 juli. Sommarfestivalen presenterar ett stort utbud av bl.a. klassisk musik, teater och opera. Dubrovnik Summer Festival hölls första gången 1949. Festivalen är en av Kroatiens största stoltheter idag och många stora artister och skådespelare har uppträtt på festivalens scener genom åren. Aktuellt festivalprogram hittar du här

Utomhusbio

Under nattetid från juli till augusti finns det utomhusbio i Dubrovnik i Lapad och i Gamla Stan. Filmerna börjar spelas efter solnedgången som vanligtvis äger rum ca 21:00 till 21:30. Fråga en Slobodabio om filmrepetoar.